گلد سام سرویس

هنگامی که بدانید قصد خرید چه نوع تلویزیونی را دارید، می‌توانید بر روی سایر امکانات از جمله صفحه‌ی نمایش، اندازه‌ی مناسب و چند ویژگی عملکردی مهم دیگر تمرکز کنید. بنابراین در طول این راهنمای خرید در کنار آشنایی کامل با انواع تلویزیون، توصیه‌هایی در مورد انتخاب نوع نمایشگر، اندازه‌ی آن، همراه با نکاتی در مورد اینترنت و سرویس‌های پورتی و کابلی به شما ارائه می‌شود.

۵. بررسی تلویزیون‌های مدل ۱۰۸۰p یا HD

یک تلویزیون ۱۰۸۰p یا HD، با وضوح ۱۹۲۰×۱۰۸۰، برای اکثر کاربران محصولی مناسب است و در مقایسه با سری‌های UHD با اندازه‌ی مشابه، از قیمت کمتری برخوردار است؛ بنابراین با خرید آن می‌توانید مقداری در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. تقریباً هر دستگاه ۱۰۸۰p شامل یک نمایشگر LCD با نور پس زمینه LED است، اما باید توجه داشته باشید که تعداد محدودی تلویزیون ۱۰۸۰p با مینی ال‌ای‌دی در بازار وجود دارد.

رزولوشن و نمایش جزئیات در مدل‌های HD پایین‌تر از سری‌های ۴K است. اما جالب است بدانید که تا زمانی که اندازه‌‌ی صفحه نمایش به سایزهای بسیار بزرگ (در حدود ۶۵ اینچ و بالاتر) نرسند، کاربر نمی‌تواند جزئیات اضافی را در یک تلویزیون UHD از فاصله‌ی دید معمولی مشاهده کند. بنابراین در صفحه نمایش‌های کوچک‌تر عملا تفاوتی بین مدل‌های UHD با HD وجود ندارد. به یاد داشته باشید که فاکتور وضوح تنها یکی از ویژگی‌هایی است که یک تلویزیون باید آن را داشته باشد تا کیفیت کلی تصویر در آن عالی باشد. تلویزیون‌های HD معمولی با در نظر گرفتن قیمت، به خصوص در اندازه‌های کوچک‌تر از ۶۵ اینچ، انتخابی مقرون‌به‌صرفه و باکیفیت برای بسیاری از مصرف‌کنندگان است.

۶. بررسی تلویزیون‌های UHD در دو سری ۴K و ۸K

بررسی تلویزیون‌های UHD

به لطف نمایشگرهایی با وضوح بالا ( ۳۸۴۰×۲۱۶۰)، یک تلویزیون مدل ۴K می‌تواند جزئیات بیشتری را نسبت به دستگاه‌های سری ۱۰۸۰p نمایش دهد. در عین حال تلویزیون‌های ۸K جدید، با صفحه‌ نمایش ۷۶۸۰×۴۳۲۰، حتی می‌توانند جزئیات دقیق‌تری را ارائه کنند. به طور کلی بسته به فاصله‌ی دید شما، تصاویر این مدل‌ها واضح‌تر و با خطوط صاف‌تر در لبه‌‌‌ی تلویزیون ظاهر می‌شوند.

در عرصه‌ی تولید لوازم صوتی و تصویری حتی سری‌های UHDای وجود دارند که تصاویر را به روش‌های دیگری بهبود می‌بخشند. به عنوان مثال، اکنون بسیاری از تلویزیون‌های این سری دارای پردازش ویدیویی پیچیده هستند که از هوش مصنوعی ( artificial intelligence) برای ارتقاء محتوای تصویری با وضوح پایین به تصاویری با کیفیت استفاده می‌کنند.

همچنین اکثر مدل‌های ۴K از قابلیت HDR پشتیبانی می‌کنند. چنین قابلیتی می‌تواند سطح کنتراست بالاتری را بین روشن‌ترین نقاط و تاریک‌ترین نقاط ارائه کند. تلویزیون‌های UHD جدیدتر طیف گستره‌تری از رنگ‌ها را نمایش می‌دهند. اما بهره‌برداری از این مزایا نیازمند محتوای تصویری ویژه‌ای است. البته جالب است بدانید که هر ساله محتوای بیشتری با HDR کدگذاری می‌شوند و در دسترس قرار می‌گیرد، بنابراین می‌توان به استفاده‌ی هرچه بیشتر از مزایای این نوع تلویزیون‌ها امیدوار بود.

۷. اهمیت زاویه‌ی دید در انتخاب تلویزیون

علیرغم پیشرفت‌های زیاد صنعت پخش‌کننده‌های صوت و تصویر، اکثر LCDها هنوز دارای یک نقص نسبتاً قابل توجه هستند که شامل زاویه‌ی دید محدود است. این بدان معناست که تصاویر فقط از یک نقطه، درست در جلوی نمایشگر در بهترین حالت به نظر می‌رسد. بنابراین توصیه می‌کنیم که در هنگام خرید پارامتر زاویه‌ی دید را با تماشای تلویزیون از پایین، بالا و پایینِ قسمت اصلی تصویر، بررسی کنید.

همانطور که از مرکز صفحه‌ی نمایشگر دور می‌شوید، تصویر می‌تواند کم رنگ شود و دقت و کنتراست خود را از دست بدهد، به طور کلی درجه‌ی کاهش کیفیت تصویر، از مدلی به مدل دیگر متفاوت است. در این میان تلویزیون‌هایی که از پنل‌های ال‌سی‌دی IPS استفاده می‌کنند، زوایای دید وسیع‌تری (بیش از حد متوسط) برای سری‌های LCD ارائه می‌دهند، اگرچه این امر گاهی می‌تواند به ضرر کنتراست رنگ تصاویر باشد.

تلویزیون‌هایی با پنل‌های ال‌سی‌دی IPS دارای زاویه‌ی دید وسیع‌تری هستند، هر چند که کنتراست رنگ تصاویر در آن‌ها کمتر است.

تلویزیون های OLED زاویه‌ی دید تقریبا نامحدود، همچون تلویزیون‌های پلاسمای قدیمی دارند. همچنین در بازار تلویزیون‌های سامسونگ و سونی وجود دارد که بدون استفاده از پنل‌های IPS دارای زاویه‌ی دید وسیع‌تر از حد متوسط برای سری‌های LCD هستند. البته قیمت این نوع سیستم‌ها نسبت به دیگر مدل‌های LCD بالاتر است.

اگر سعی دارید که پارامتر زاویه‌ی دید تلویزیون را در فروشگاه بررسی کنید، توجه داشته باشید که فروشگاه‌ها معمولاً روشنایی تلویزیون را کاهش و شدت رنگ‌ها را به صورت غیرطبیعی افزایش می‌دهد. در چنین حالتی دیدِ خارج از زاویه بهبود پیدا می‌کند. پس مهم است که بعد از نصب آن در خانه، زاویه‌ی دید را بررسی کنید تا در صورت ناامیدکننده بودن زاویه‌ی دید آن، به راحتی بتوانید آن را پس دهید.

اهمیت زاویه‌ی دید در انتخاب تلویزیون LCD

اهمیت زاویه‌ی دید در انتخاب تلویزیون LCD

۸. آشنایی کامل با قابلیت HDR

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، یکی از جالب‌ترین پیشرفت‌های اخیر تلویزیون‌ها، به وجود آمدن قابلیت HDR یا «High Dynamic Range» است. این قابلیت می‌تواند روشنایی، کنتراست و رنگ تصاویر را بهبود ببخشد، به طوری که تصاویر نمایش داده شده بر روی نمایشگر بیشتر به زندگی واقعی نزدیک شود. با وجود قابلیت HDR هر چیزی از بافت آجری در یک پیاده‌رو گرفته تا تفاوت‌های ظریف در ابرهای سفید و پفکی قابل تشخیص است. HDR، روشنایی‌ها (مانند نور تابیده شده بر روی ماشین) را واقعی‌تر می‌کند، به طوری که درخشش‌ آن ملموس‌تر باشد. درواقع همه‌ی این کارها به دلیل افزایش کنتراست بین روشن‌ترین با تاریک‌ترین نقاط است، جایی که عبارت «محدوده دینامیکی» (Dynamic Range) در آن معنی پیدا می‌کند.

رزولوشن تی وی

مقایسه‌ی کیفیت تصاویر در مدل‌های Ultra و HD

به طور معمول، تلویزیون‌هایی با قابلیت HDR رنگ‌ها را به صورت زنده‌تر و متنوع‌تر تولید می‌کنند. چنین ویژگی‌هایی در رنگ‌ها ناشی از همراه شدن  فناوری HDR با قابلیت « طیف رنگ گسترده» (Wide Color Gamut) یا WCG است. تلویزیون‌های HD استاندارد می‌توانند تا حدود ۱۷ میلیون رنگ را نمایش دهند،در حالی که با وجود WCG می‌توان تا یک میلیارد رنگ را نمایش داد. لازم به ذکر است که با روشن کردن دستگاه خود، همه‌ی این رنگ‌های فوق‌العاده را نخواهید دید. بلکه برای استفاده از قابلیت‌های HDR و WCG باید فیلم یا برنامه‌ی تلویزیونی‌ای با قابلیت استفاده از این دو سرویس را پخش کنید. در حال حاضر شما می‌توانید محتوای تصویری مناسب برای سیستم‌های ۴K با HDR را از طریق سرویس‌های پخشی که روی دیسک‌های بلوری ۴K (4K Blu-ray Discs) یا سرویس تلویزیون ماهواره‌ای (DirecTV) هستند، دریافت کنید.

آیا همه‌ی تلویزیون‌های HDR از نظر کیفیت با هم برابر هستند؟

پاسخ قطعا خیر است. آزمایش‌های مختلف نشان می‌دهد که هر تلویزیونی که روی جعبه آن کلمه‌ی HDR نوشته شده است، قرار نیست تصاویری باکیفیت و واقعی تولید کند. به طور کلی وقتی صحبت از کیفیت تصویر با وجود HDR یا بدون HDR آن می‌شود باید به چالش‌های خاص این فناوری هم توجه کرد. مهم‌تر از همه، یک تلویزیون ممکن است نمایشگری به اندازه‌ی کافی روشن نداشته باشد که بتواند به شکلی واقعی تصاویری HDR را ارائه دهد. برای درک بهتر این موضوع باید واحد «نیت» (Nits) را بشناسید. واحدی که برای اندازه‌گیری روشنایی صفحه نمایش استفاده می‌شود. تلویزیون‌های HDR با عملکرد متوسط رو به بالا حداقل دارای ۶۰۰ نیت برای تولید حداکثر روشنایی است، در عین حال عملکرد عالی با ۱۰۰۰ نیت یا بیشتر اعمال می‌شود. اما لازم است بدانید که بسیاری از تلویزیون‌های HDR تنها ۱۰۰ تا ۳۰۰ نیت روشنایی تولید می‌کنند. با دستگاهی با عملکرد ضعیف، آتش پرتاب موشک به صورت شعله‌ای سفید دیده می‌شود در حالی که با وجود تلویزیونی با نیت بیشتر، زبانه‌های آتش و دود را خواهید دید، گویی واقعاً آنجا هستید.

قابلیت و امکانات حاصل از HDR اغلب با نمایشگرهایی با کیفیت متوسط از بین می‌روند و قابل دسترس نیست!

چگونه مدل‌هایی با ‌HDR مناسب را از نمونه‌های ضعیف تشخیص دهیم؟

متأسفانه، شما نمی‌توانید تنها با مشاهده‌ی کلمه‌ی HDR بر روی بسته‌بندی به آن اطمینان کنید. اما در حالت کلی می‌توان اذعان نمود که برخی از تلویزیون‌ها دارای لوگوی Ultra HD Premium هستند، که نشانی قابل اعتماد از یک گروه صنعتی به نام اتحاد UHD است. به عنوان مثال، شرکت‌های ال‌جی و سامسونگ تحت نظارت این اتحادیه هستند و خرید تلویزیون از این شرکت‌ها می‌تواند با استناد به این لوگو، شما را از بابت قابلیت HDR مطمئن کند. در حالی که سونی و بسیاری از برندهای ایرانی در لیست این اتحادیه نیستند. بنابراین بهتر است بخش معرفی محصول را با دقت بررسی کنید تا از این قابلیت در یکسری محصولات مطمئن شوید. تلویزیون‌هایی با بیشترین حد HDR، در دسته‌ی گران‌ترین تلویزیون‌ها هستند. اما برای افرادی که می‌خواهند کمتر هزینه کنند، همواره گزینه‌های خوب با اندازه‌ی کوچک‌تر هم وجود دارد.

۹. حقایقی در مورد تلویزیون‌های هوشمند (Smart TVs)

تعداد قابل توجهی از تلویزیون‌های موجود در بازار، به ویژه مدل‌های متوسط و بزرگ، در دسته‌ی تلویزیون‌های هوشمند قرار دارند. به طور کلی این نوع سیستم‌ها می‌توانند به محتوای آنلاین، مانند سرویس‌های ویدیویی همچون Amazon Prime ،Hulu و Netflix (البته این سرویس‌ها به دلایل مختلفی در ایران در دسترس نیست!) متصل شوند. همچنین در مدل های پیشرفته‌تر می‌توان با استفاده از میکروفون‌های تعبیه‌ شده در کنترل از راه دور آن یا استفاده از یک برنامه‌ی خاص روی تلفن هوشمند به تلویزیون دستورات صوتی داد.

بعضی از مدل‌های تلویزیون‌های هوشمند، از دستیارهای دیجیتالِ شخص ثالث همچون الکسای آمازون (Amazon Alexa)، سیری اپل (Apple Siri) یا دستیار گوگل (Google Assistant) استفاده می‌کنند. درواقع چنین سیستم‌هایی به شما این امکان را می‌دهد که توسط یک شخص ثالث و با استفاده از صدای خود، کنترل تلویزیون را انجام دهید. به عنوان مثال صدا را تغییر دهید، فیلم‌ها را جستجو کنید یا کانال‌ها را عوض کنید. همچنین در بعضی موارد می‌توانید دستگاه‌های سازگار دیگر مانند بلندگوهای هوشمند، چراغ‌ها یا ترموستات خانه را مستقیماً از طریق تلویزیون هوشمند کنترل کنید.

فقط توجه داشته باشید که تقریباً همه‌ی تلویزیون‌های هوشمند اطلاعات مربوط به برنامه‌هایی را که تماشا و استفاده می‌کنید را برای اهداف بازاریابی، جمع‌آوری و ذخیره می‌کنند. در همین راستا روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید میزان جمع آوری و اشتراک‌گذاری داده‌ها را محدود کنید. در حالت کلی دو دسته سیتم صوتی و تصویری هوشمند وجود دارد که به شرح زیر است.

پخش‌کننده‌های آنلاین (Streaming Media Players)

پخش‌کننده‌های آنلاین

پخش‌کننده‌های آنلاین یک افزونه محبوب برای تلویزیون‌ها هستند که فیلم‌، موسیقی و بازی‌های مختلف را برای تلویزیون‌هایی که دسترسی به اینترنت ندارند، ارائه می‌کند. جالب است بدانید که حتی اگر تلویزیون هوشمندی دارید که ویژگی‌ها یا خدمات خاصی و مدنظر شما را ندارد، به کمک این نوع افزونه‌ می‌توانید عملکرد آن را بهتر کنید. بیش از دو دسته پخش‌کننده‌ی آنلاین در بازار وجود دارد که عمدتاً در دو سبک اصلی ارائه می‌شوند:

  • سِت تاپ باکس (set-top boxes)
  • اِس‌تیک پلیر (stick players)

اِستیک پلیرها پخش‌کننده‌هایی به اندازه‌ی یک فلش USB است که ابتدایی‌ترین آن‌ها از ویدیوهای ۱۰۸۰p پشتیبانی می‌کند. در عین حال بسیاری از مدل‌های آن می‌توانند محتوای ۴K از سرویس‌های استریم ارائه‌دهنده را پخش کنند. خرید اِس‌تیک پلیر و سِت تا باکس احتمالاً برای اکثر مصرف‌کنندگان منطقی‌تر است، چراکه به کمک آن‌ها می‌توانید یک تلویزیون عادی را به محصولی با قابلیت پخش ۴K تبدیل کند. البته باید توجه داشته باشید که اجرای ویدیو‌ها به وسیله‌ی این پخش‌کننده‌های آنلاین به پهنای باند و وای‌فای قوی برای جلوگیری از ایست ویدیو‌ها در هنگام پخش نیاز دارد. بنابراین شاید برای استفاده از این پخش‌کننده‌ها لازم باشد اینترنت خود را به یک اتصال سریع‌تر ارتقا دهید.

تلویزیون‌های هوشمند (Smart TVs)

تلویزیون‌های هوشمند (Smart TVs)

تلویزیون‌های هوشمند که به تلویزیون‌های اینترنتی هم معروف هستند، می‌توانند پل شما به دنیایی از محتوای آنلاین باشند که می‌توانید مستقیماً از خود تلویزیون به آن دسترسی داشته باشید. امروزه اکثر تلویزیون‌های هوشمند به شما این امکان را می‌دهند که به چندین سرویس پخش‌کننده‌ی ویدئو مانند نتفیلیکس (Netflix) یوتوب تی‌وی (YouTube TV) و… دسترسی داشته باشید. به علاوه موزیک‌های خود را از روی اسپاتیفای (Spotify) پخش کنید. همچنین بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند به شما این امکان را می‌دهد که رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر را بررسی کنید. اکنون اغلب تلویزیون‌های هوشمند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی (AI) یا دستیارهای دیجیتال شخص ثالث به صورت صوتی فعال می‌شوند. همچنین در برخی از مدل‌ها می‌توان با چنین تلویزیونی سایر سیستم‌های خانه (چراغ‌ها، ترموستات و…) را کنترل کرد.

امروزه تلویزیون‌های هوشمند دارای WiFi داخلی برای دسترسی به شبکه اینترنت به صورت بی‌سیم است.

۱۰. بررسی اتصالات تلویزیون قبل از خرید

فراموش نکنید که اتصالات تلویزیون را قبل از خرید بررسی کنید، چراکه نوع ورودی و خروجی‌های پیاده شده بر روی سیستم می‌تواند نقش مهمی در پشتیبانی از تمامی تجهیزات صوتی/تصویری شما داشته باشد. همچنین اگر قصد دارید که تلویزیون خود را بر روی دیوار نصب کنید، ورودی‌ها و درگاه‌هایی که در کنار یا پایین تلویزیون قرار دارند، بهترین عملکرد را برای شما خواهند داشت. در صورت نصب دستگاه بر روی دیوار می‌توانید از یک اکستندر کوتاه HDMI برای دسترسی آسان‌تر به اتصالات استفاده کنید. حال در این قسمت شما را با انواع اتصالات تعبیه شده بر روی تلویزیون آشنا می‌کنیم. به یاد داشته باشید که وجود این اتصالات می‌تواند ظرفیت دستگاه شما را برای عملکردی بهتر بالاتر ببرد.

  • ورودی‌های HDMI
  • پورت‌های ویدئویی کامپوننت (Component/Composite Video Inputs)
  • جک‌های صوتی RCA
  • درگاه‌های USB
  • خروجی‌های اپیتیکال، دیجیتالی و صوتی (Digital Optical Audio Output)
  • جک اینترانت یا LAN
  • ورودی RF

 

گلد سام سرویس ، بهترین تعمیرکار انواع تلویزیون در تهران می تواند در زمینه تعمیر تلویزیون های ایرانی و خارجی به شما کمک کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *