تلویزیون-پلاسما

تلویزیون پلاسما یا پی دی پی یکی دیگر از فناوری‌های نمایشگر تلویزیون است که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید؛ به این خاطر که خیلی زودتر از آنچه انتظار می‌رفت کنار گذاشته شد! با این حال اگر در حال حاضر یک تلویزیون پلاسما دارید و یا به مباحث مربوط به تکنولوژی علاقه مند هستید؛ بد نیست در خصوص این مدل پنل ها نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید.

در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب پنل های پلاسما را مورد بحث قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ساختار تلویزیون پلاسما PLASMA چگونه است؟

در ساخت تلویزیون پلاسما معروف به پی دی پی، از لامپ فسفر استفاده شده است. صفحه نمایش این مدل تلویزیون حاوی سلول های ریز زیادی است که  در بین این سلول ها یک پوشش پلاستیکی اضافه شده تا از گازهایی مانند نئون و زئون پر شوند. این گازها حاوی بارهای الکتریکی هستند و با برخورد به سلول های فسفر نور مرئی تولید می‌کنند که موجب نمایش تصویر در تلویزیون می‌شود.

نمایشگر پی دی پی از خود نورهای خاصی را تابش کرده و در نتیجه نیازی به نور پس زمینه ندارد. هر کدام از پیکسل های موجود در تلویزیون پلاسما، شامل سه سلول فسفر با رنگ های اصلی قرمز، سبز و آبی هستند و ترکیب این رنگ ها می تواند سایر رنگ های دیگر برای پخش تصاویر را ایجاد نماید.

این تلویزیون ها به این دلیل به پلاسما مشهور هستند که از خواص پلاسما به عنوان منبع نور استفاده می‌کنند. درواقع میدان الکتریکی آنها اتم های یک گاز را تحریک کرده و سپس به صورت پلاسما یونیزه می‌شود. برخی از تولید کنندگان معروف تلویزیون های پلاسما عبارتند از:

  • شرکت پاناسونیک
  • شرکت سونی
  • توشیبا
  • ال جی الکترونیکس

در آن زمان تلویزیون پلاسما به دلیل داشتن چندین ویژگی شگفت انگیز نظیر شکل و ظاهر جذاب و همینطور وزن سبک‌تر، به راحتی با تلویزیون های سی آر تی یا لوله‌ های اشعه کاتدی جایگزین شد. قابلیت نصب نمایشگر پلاسما بر روی دیوار نیز یکی از ویژگی های مهم آنها به شمار می‌رفت که باعث شد خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کنند.

با این حال به دلیل برخی از مشکلات موجود در نمایشگرهای پی دی پی، این نمایشگرها خیلی زود با فناوری های جدید جایگزین شدند.

تلویزیون-پلاسما

مزایای تلویزیون پلاسما چیست؟

همانطور که گفته شد نمایشگر پلاسما در مقایسه با CRT از ظاهر شیک تر و جذاب تری برخوردار بوده و همینطور از اولین نمایشگرهای صفحه تختی محسوب می شد که در آن زمان از قابلیت نصب بر روی دیوار برخوردار بود.  در زیر به برخی دیگر از مزایای نمایشگر پلاسما می‌پردازیم:

·        زاویه دید گسترده

در نمایشگر پلاسما هر پیکسل با ساطع کردن نور از همه جهات، زوایای دید وسیعی را ایجاد می نماید. به همین خاطر در این تلویزیون ها حتی از کناره ها نیز تصویر به خوبی مشاهده می‌شود.

·        ایجاد تصاویر با دقت بالا

از آنجایی که پنل های PLASMA از زیر پیکسل های مجزا تشکیل شده و هر کدام رنگ خاص خود را نشان می‌دهند؛ این مدل تلویزیون ها تصاویر را با دقت بالایی پخش می‌کنند. همچنین پنل های فوق می‌توانند سیاهی عمیق را به نمایش بگذارند که به کنتراست بالا و خلق تصاویر پر جنب و جوش کمک کرده است.

از دیگر مزایای این مدل نمایشگرها می‌توان به پیکسل بیشتر در هر اینچ، پاسخگویی سریع‌تر، تاری حرکت تقریبا کمتر و یکنواختی برتر تصاویر اشاره کرد.

تلویزیون-پلاسما

تلویزیون پلاسما چه معایبی دارد؟

مهم ترین معایبی که موجب شد این تلویزیون ها خیلی زود با فناوری‌های جدیدتر خود جایگزین گشته و حتی به نوعی از بازار حذف شوند؛ عبارتند از:

  • محصولات پلاسما در مقایسه با LCD و حتی CRT برق بیشتری مصرف می‌کنند.
  • طول عمر یک تلویزیون پلاسما در مقایسه با LCD بسیار کم تر است.
  • نمایشگرهای تلویزیون پلاسما بعد از مدتی کم نور می‌شوند.
  • آنها مستعد سوختن هستند؛ زیرا فسفر مقدار انرژی بیشتری برای ایجاد تصاویر تولید می‌کند.
  • نمایشگرهای پلاسما معمولا در اندازه های کوچکتر از 40 اینچ تولید نمی‌شوند.
  • در برخی موارد سوسو زدن تلویزیون های پلاسما دیده شده است.
  • نمایشگرهای پی دی پی قادر به نمایش روشنایی مناسب نیستند.
  • صفحه نمایش های پلاسما برای استفاده در فضای باز توصیه نمی‌شوند؛ آنها برای محیط های داخلی با شرایط نوری کنترل شده طراحی شده‌اند.
  • این تلویزیون ها روشنایی چندانی ندارند و به همین خاطر بیشتر برای تماشای تلویزیون در فضاهای تاریک مناسب هستند.
  • پی دی پی از لحاظ ایمنی به طور کامل تضمین نمی‌شود؛ زیرا از این مدل صفحه نمایش تشعشعاتی ساطع می‌گردد.
  • پنل های پلاسما نسبت به نمایشگرهای امروزی خیلی نازک نیستند و از یک قاب ضخیم در اطراف صفحه نمایش و همینطور یک قسمت پشتی حجیم برخوردار می‌باشند.
  • این دستگاه ها در ارتفاعات بالای 2000 متر به خوبی کار نکرده و شروع به تولید صدای وزوز می‌کنند.

تلویزیون-پلاسما

تعمیر تلویزیون پلاسما

آسیب های وارد شده به صفحه نمایش شیشه‌‌ای پلاسما معمولا دائمی بوده و تعمیر آنها می‌تواند تا حدودی چالش برانگیز و پرهزینه باشد. به همین خاطر در بیشتر موارد، تعویض کل صفحه نمایش یا تلویزیون به جای تعمیر آن برای مصرف کنندگان راه حل معقول تری محسوب می‌شود.

 اگر تلویزیون شما نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات دارد؛ برای کسب اطلاعات بیشتر کافی است با  کارشناسان مجرب ما در شرکت گلد سام سرویس تماس بگیرید.

نمایشگر پلاسما نوعی صفحه نمایش تخت است که از پلاسما (یک گاز یونیزه با بار الکتریکی) برای روشن کردن هر پیکسل و تولید خروجی نمایشگر استفاده می‌کند. این تلویزیون‌ها دارای صفحه نمایش عریض بوده و در زمان خود بزرگترین رقیب برای نمایشگرهای CRT بوده‌اند؛ با این حال، در مقایسه با پنل های LCD و  LEDخیلی  حجیم تر و سنگین تر هستند.

علاوه بر این پنل های پلاسما به دلیل برخی نقاط ضعف همچون نور کم، مصرف انرژی بالا، پتانسیل سوختگی و غیره مدت زیادی دوام نیاورده و خیلی زودتر از انتظار با نمایشگرهای مدرن‌تر جایگزین شده‌اند. در اصل به خاطر ویژگی هایی که از فناوری‌های LCD به بعد مشاهده شد، پلاسما اکنون به یک فناوری نمایشگر منسوخ و از رده خارج تبدیل گشته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تلویزیون پلاسما با گلد سام سرویس تماس حاصل فرمایید. برخی از انواع برندهای تلویزیون که توسط کارشناسان ما تعمیر می شود عبارتند از :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *