تلویزیون crt

تلویزیون‌های CRT یکی از قدیمی‌ترین فناوری‌ها در دستگاه‌های تلویزیون هستند که در زمان خود محبوبیت زیادی داشتند. حتی در حال حاضر نیز برخی از ویژگی‌های آنها نسبت به مدل‌های جدید نمایشگرها برتری دارد.

CRT اصطلاح مخففی است که برای فناوری Cathode Ray Tube بیان می‌شود و به معنی لوله پرتو الکترونی یا لوله اشعه کاتدی می‌باشد. از این رو به تلویزیون CRT، تلویزیون لوله اشعه کاتدی نیز گفته می‌شود. این فناوری تا قبل از معرفی نمایشگرهای LCD کم حجم و پرقدرت، تنها گزینه برای نمایش فیلم و تصاویر بود.

ظاهر لوکس و کیفیت بالای تصاویر در نمایشگرهای جدید منجر شده تا از تلویزیون CRT در عصر کنونی استقبال زیادی نشود؛ با این حال این تلویزیون ‌ها از یک حس نوستالژیک برخوردار بوده و برای برخی از مصرف کنندگان هنوز جذاب های خاص خود را دارند. در این مقاله ضمن معرفی تلویزیون‌‌های CRT به مزایا و معایب اصلی آنها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تلویزیون CRT

نحوه ایجاد تصاویر در تلویزیون CRT چگونه است؟

تلویزیون و مانیتورهای کامپیوتر CRT شامل یک لوله خلاء هستند که حاوی یک یا چند تفنگ الکترونی بوده و پرتوهای آن جهت نمایش تصاویر بر روی صفحه ‌نمایش فسفری دستکاری می‌شوند. تلویزیون CRT اولیه به صورت تک رنگ و با یک تفنگ الکترونی ساخته می‌شدند که فقط از رنگ تیره و سفید پشتیبانی می‌کرد اما تصاویر رنگی که در مدل های جدیدتر آنها مشاهده می‌کنید؛ با ترکیب سه تفنگ الکترونی قرمز، سبز و آبی معروف به RGB تولید می‌شوند.

این تفنگ ‌ها یک خط الکترونی را ساطع کرده که با یک میدان الکترومغناطیسی به سمت صفحه نمایش پوشیده از فسفر پرتاپ می‌گردد و به این ترتیب تصویر بر روی صفحه ساخته می‌شود. همچنین هر تصویر در تلویزیون CRT هر بار توسط تفنگ الکترونی به صورت خط به خط کشیده می‌شود و به همین خاطر ممکن است در مدل های قدیمی تر با گرافیک ضعیف تر، گاهی اوقات یک خط ثابت قابل توجه یا سوسو زدن روی صفحه را مشاهده کنید.

تلویزیون CRT

تاریخچه  CRT (لوله اشعه کاتدی) چیست؟

توسعه فناوری CRT مربوط به سال های میلادی 1854 به بعد است. پرتوهای کاتدی توسط جولیوس پلوکر و یوهان هیتورف کشف شدند. درواقع ابتدا هیتورف متوجه شد که پرتوهای ناشناخته از کاتد (الکترود منفی) می‌توانند سایه‌هایی را روی دیواره درخشان لوله بیاندازند که این مسئله نشان دهنده حرکت مستقیم پرتوها بود.

سپس آزمایش های متعددی را انجام دادند که منجر به کشفیات جدید زیادی شد و در نهایت اولین CRT یا لوله اشعه کاتدی توسط فردیناند براون در سال 1897 اختراع گردید اما دستگاه‌های تلویزیونی که با تکنولوژی CRT ساخته شدند، مربوط به دههٔ 1920 میلادی می‌شوند.

در سال 1934 تلویزیون CRT توسط یک شرکت آلمانی به نام “Telefunken” ساخته شد. همچنین عنصر رنگ برای اولین بار در سال 1953 به این تلویزیون‌ها اضافه شد که جذابیت آنها را در میان مردم بیشتر کرد.

تلویزیون CRT چه مزایایی دارد؟

CRT ها دارای مزیت هایی هستند که هنوز برای برخی از کاربران جلب توجه می‌کند. در ادامه به ویژگی‌های مثبت این مدل تلویزیون‌ها اشاره می‌کنیم:

·        یک انتخاب مقرون به صرفه هستند:

درحالیکه امروزه خرید سایر نمایشگرهای جدید LCD،   LEDو غیره رایج تر شده است اما تلویزیون های CRT به دلیل ماهیت مقرون به صرفه خود، همچنان به عنوان یک انتخاب اقتصادی محسوب می‌شوند.

·        گزینه مناسبی برای گیمرها هستند:

مانیتورهای CRT هنوز هم انتخاب محبوبی برای گیمرها محسوب می‌شوند. حتی گفته می‌شود، آخرین مدل های مانیتورهای CRT در مقایسه با مانیتورهای صفحه تخت، کیفیت تصویر بهتر و تجربه بازی همه جانبه تری را ارائه می‌دهند اما به طور کلی سنگین‌تر و حجیم‌تر از نمایشگرهای LCD بوده و همچنین انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

·        نیاز به تعمیرات تخصصی ندارند:

سی آر تی ها معمولاً دارای قطعات کمتری هستند. همچنین در مقایسه با دستگاه‌های مدرن، پیچیدگی کمتری دارند که همین ویژگی ها منجر شده تا تشخیص مشکلات احتمالی و تعمیرات آنها برای تکنسین‌های باتجربه راحت تر باشد.

معایب تلویزیون CRT چیست؟

اگرچه فناوری CRT در حد خود مزایای مختلفی ارائه می‌دهد اما معایب زیادی نیز دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

·        سنگین و دست و پا گیر

یکی از مهم ترین معایب نمایشگرهای CRT به ویژه هنگام مقایسه با نمایشگرهای صفحه تخت مبتنی بر LCD و OLED، اندازه بزرگ و دست و پاگیر آنهاست که فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کند. همچنین مانیتورهای CRT به پیکربندی بزرگتری نیاز دارند که استفاده از آنها را محدود کرده و آنها را برای فضاهایی با مساحت کم نامناسب می‌کند.

این دستگاه ها با توجه به اندازه بزرگ تر، از وزن سنگین تری برخوردار هستند و درنتیجه حمل و نقل‌شان نیز مشکل‌تر است.

·        تجربه کاربری ضعیف

مسلما نمی‌توان انتظار داشت که تلویزیون‌های CRT از تصاویر با کیفیت بالا همچون نمایشگرهای صفحه تخت پشتیبانی کنند؛ با این حال، برخی از مدل‌ ها ممکن است محتوای HD را تا وضوح 1080p نیز نمایش دهند.

همچنین شکل صفحه نمایش آنها نیز بر روی تجربه کاربری مصرف‌کنندگان تاثیر دارد؛ زیرا CRT ها معمولا دارای صفحه نمایش کروی یا استوانه‌ای گرد هستند که قطعا از جذابیت مشاهده فیلم در نمایشگرهایی با صفحات تخت برخوردار نیست.

تلویزیون CRT

·        ناکارآمد از لحاظ مصرف انرژی

تلویزیون های CRT  امروزه از رده خارج شده اند و به همین دلیل ارزان تر از تلویزیون‌های جدید در دسترس هستند؛ با این وجود نسبت به پنل های LCD و OLED هم برق بسیار بیشتری مصرف کرده و هم گرمای بیشتری تولید می‌کنند.

·        خطرات ایمنی و زیست محیطی

تلویزیون ‌های CRT حاوی اجزای بالقوه خطرناکی مانند سرب و فسفر هستند که در صورت دفع نادرست به طور بالقوه خطراتی برای سلامتی ایجاد می‌کند. علاوه بر این، ولتاژ بالای آنها در صورت رعایت نکردن پروتکل های ایمنی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

CRT ها همچنین میدان های الکتریکی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی تولید می‌کنند که هنوز ایمنی یا ناایمن بودن آنها برای سلامتی انسان بحث برانگیز است.

·        ابعاد کوچک و محدود

درحالیکه امروزه شاهد تولید نمایشگرهای صفحه تخت با اندازه‌های بسیار بزرگ هستیم؛ تلویزیون های سی تی آر دارای محدودیت درابعاد صفحه نمایش خود بودند و بزرگترین اندازه آنها تنها حدود ۴۰ اینچ (۱۰۰ سانتی متر) تا ۴۵ اینچ (۱۱۰ سانتی متر) بوده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به تلویزیون CRT با گلد سام سرویس تماس حاصل فرمایید. برخی از انواع برندهای تلویزیون که توسط کارشناسان ما تعمیر می شود عبارتند از :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *