led

ال ای دی LED مخفف (Light Emitting Diode) یکی از فناوری‌های پیشرفته و رایج مورد استفاده در ساخت انواع تجهیزات روشنایی و نورپردازی است. از شناخته شده‌ترین کاربردهای آن می‌توان به ساخت تلویزیون‌های ال ای دی  اشاره کرد که مدت زیادی در بازار مورد توجه هستند. همچنین افزایش تقاضا برای این لامپ‌ها در طی چند سال اخیر نیز مزایای این قطعات الکترونیکی جذاب را به خوبی نشان می‌دهد.

 برای آشنایی بیشتر با ویژگی‌های این لامپ ها و همینطور کاربرد، مزایا و معایب آن پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

ال ای دی LED  چیست و چه ساختاری دارد؟

دیودها انواع مختلفی دارند و نوع نوری آنها به دیود نور گسیل یا LED معروف است. درواقع LED یک دیود ساطع کننده نور است که جریان الکتریکی را در یکسر از خود عبور داده و در سمت مخالف مقاومت بسیار بالایی نشان می‌دهد.

اگر به ساختار دیود نورافشان دقت کنید؛ دو میله یا صفحه نازک فلزی را می‌بینید که داخل یک قسمت پلاستیکی قرارگرفته‌اند. این لایه پلاستیکی برحسب نوع آن ممکن است به رنگ‌های قرمز، زرد، آبی، سبز و یا بی‌رنگ باشد.

همچنین این دو میله به یک اندازه نبوده و میله بزرگ‌تر همیشه به لید منفی و میله‌ کوچک‌تر به لید مثبت متصل است. البته در مواردی خیلی نادر ممکن است اندازه‌ صفحات متفاوت نباشد و هر دو سطح، قدی یکسان داشته باشند یا حتی میله بزرگتر به لید مثبت متصل شده باشد؛ بنابراین نمی‌توان با قطعیت از ساختار LED برای تشخیص قطبیت آنها استفاده کرد.

نکته دیگری که باید در خصوص آن ها بدانید قرار گرفتن آنها در زیرمجموعه نیمه‌هادی‌ها است. دراصل تفاوت آنها با سایر نیمه‌هادی‌ها این است که هنگام عبور جریان الکتریکی، مقداری انرژی به صورت نور از خود ساطع می‌کنند.

ال ای دی LED  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

کاربردهای ال ای دی چیست؟

امروزه این لامپ ها در فن‌آوری‌های مخابراتی، صنایع و تجهیزات پزشکی، صنایع کشاورزی، صنایع هواپیمایی، صنایع خودروسازی، فلش دوربین‌ها، چراغ‌های عبور و مرور و نمایشگرهای گرافیکی و رایانه‌ها کاربرد دارند. از آنها همچنین در بخش تبلیغات و نورپردازی‌های عمومی و در صفحه نمایشگرهای صنعتی و خانگی استفاده می‌شود.

همچنین جالب است بدانید که اولین LED ها بیشتر به‌عنوان لامپ‌های نشانگر به‌جای لامپ‌های رشته‌ای کوچک به‌کاربرده می‌شدند و فقط نور فروسرخ ضعیفی از خود تولید می‌کردند؛ درحالیکه امروزه مدل های سفید با نوربالا تولید می‌شوند و در تمام طیف نورهای مرئی، فرابنفش و فروسرخ موجودند.

در عصر جدید نیز، این مدل تلویزیون‌ها با بهترین کیفیت و با حداقل مصرف انرژی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. تأثیر تماشا و احساس مخاطب بر روی صفحه نمایش LED بسیار شهودی است؛ درواقع این نوع نمایشگر تا زمانی که اندازه صفحه نمایش، فاصله پیکسلی و فاصله دید مناسبی داشته باشد، نتایج بسیار عالی را نشان می‌دهد.

انواع LED:

آنها جهت کاربردهای مختلف در گروه‌‌های متفاوتی ساخته می‌شوند. انواع LED عبارتند از:

  • مینیاتوری
  • جریان متناوب
  • توان_بالا
  • چشمک‌زن
  • دو رنگ
  • سه رنگ
  • لامپ های رشته‌ای
  • تراشه‌های Led ماشین

از سوی دیگر LED ها ازنظر ظاهر و نوردهی نیز به چندین دسته تقسیم می‌شوند:

  • مدل های معمولی شامل مدل های کلاهی، اوال، مات و برایت
  • POWER
  • SMD POWER
  • SMD
  • COB
  • MCOB

ال ای دی‌ها امروز جزء پرمصرف‌ترین قطعات الکترونیکی هستند که LED هایبرایت، لیزری، نواری، قاب‌دار و انواع پرکاربرد دیگر، جزئی از آنها محسوب می‌شوند.

ال ای دی LED  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

مزایای ال ای دی چیست؟

از مهم‌ترین مزایای آنها می‌توان به کم‌مصرف بودن آن‌ها نسبت به لامپ‌های رشته‌ای و همچنین عمر طولانی‌ترشان اشاره کرد. سایر ویژگی‌ها مانند اندازه‌ کوچک‌تر، استحکام فیزیکی و کلید زنی سریع‌تر، هر کدام از دیگر شاخصه‌های مهم این دیودهای نورافشان به شمار می‌روند.

مدل های سفید آن به دلیل درخشندگی بالا، دید در روز و همینطور ضریب اطمینان روشنایی، پیشرفت قابل توجهی در زمینه‌ روشنایی ایجاد کرده‌اند و در بسیاری از صنایع حائز اهمیت هستند. آنها در مقایسه با دیگر لامپ‌ها و به‌خصوص لامپ‌های کم‌مصرف، مواد شیمیایی سمی ندارند و کاملاً قابل بازیافت می‌باشند.

هچنین با توجه به اینکه چراغ‌های LED نور مخرب فرابنفش تولید نمی‌کنند؛ برای نوردهی به اشیاء قیمتی در موزه‌ها نیز استفاده شده و مزایای قابل توجهی برای سایت‌های باستان شناسی و گالری‌های هنری ایجاد می‌کنند.

 در نهایت برای تکمیل خصوصیات مثبت این قطعات الکترونیکی می‌توان به انعطاف در طراحی، منحنی پخش نور، مقاومت بالا در برابر لرزش و تغییرات آب و هوایی، ولتاژ پایین و بهره‌وری انرژی آنها اشاره کرد.

ال ای دیLED  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

معایب ال ای دی چیست؟

همانطور که گفته شد مزایای این لامپ‌ ها بسیار زیاد است اما مانند سایر فناوری‌ها نمی‌توان 100 درصد آن را بدون عیب توصیف کرد. در ادامه به طور مختصر معایب LED ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

·        هزینه بالا:

آنها دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که باعث افزایش یا کاهش قیمت آنها می‌شود. به این ترتیب استفاده از مواد اولیه گران قیمت در این لامپ‌ها قطعا هزینه تمام شده آنها را افزایش می‌دهد؛ با این وجود به علت عمر طولانی آن‌ها می‌توان تاحدودی هزینه را نادیده گرفت.

·        حساسیت به حرارت:

برخی از ماژول‌های این لامپ ها نسبت به درجه حرارت بالا مقاوم نبوده و ممکن است در برابر حرارت زیاد چند قطعه از آن‌ها بسوزد که در نتیجه کل لامپ آسیب دیده و غیر قابل استفاده می‌شود.

·        تأثیر بر بینایی:

نور سرد این لامپ‌ها دارای تشعشعات بالایی از نور آبی است که در طولانی مدت ممکن است به شبکه‌ چشم آسیب برساند.

·        ظاهر:

به لحاظ این که دیودها بیشتر از نیمی از ساختار این لامپ‌ها را تشکیل می‌دهند؛ این نوع ساختار زاویه 360 درجه لامپ را از آن‌ها می‌گیرد. البته با تولید لامپ‌های فیلامنتی عیب روشنایی‌ این لامپ ها تا حدودی برطرف شده است.

·        نوع رنگ نور:

این مدل لامپ ها برای طرفداران نور آفتابی لامپ‌های رشته‌ای چندان جذابیت ندارند اما از نظر درخشندگی زیاد نور خود، رقیبی سخت برای لامپ‌های رشته‌ای محسوب می‌شوند.

ما در گلــد سام سرویس بهترین خدمات تعمیرات تخصصی تلویزیون‌های LED و لوازم تصویری موجود در بازار را با قیمت‌های رقابتی ارائه می‌دهیم . برای کسب اطلاعات بیشتر همین امروز با گلد سام سرویس تماس بگیرید.

برخی از انواع برندهای تلویزیون که توسط کارشناسان ما تعمیر می شود عبارتند از :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *