تلویزیون ال سی دی

تکنولوژی ال سی دی که از گذشته تا به امروز در تولید انواع نمایشگرها دیده می‌شود؛ اولین بار در ساخت ساعت‌های مچی دیجیتال به کارگرفته شد؛ درحالیکه اغلب مردم از آن بی اطلاع بودند اما در نهایت، بین سال‌های 1990 و 1997 کشورهای ژاپن، کره و تایوان این تکنولوژی را برای تولید و توسعه نمایشگرهای بزرگتر مورد استفاده قرار دادند.

از آنجایی که از فناوری LCD در عصر امروز به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود؛ دانستن مزایا و معایب آن حائز اهمیت است. اگر شما هم به‌ عنوان خریدار و یا حتی فروشنده‌ ، در خصوص کاربرد، مزایا و معایب آن به اطلاعات جامع‌تری نیاز دارید؛ حتما ادامه این مطلب را دنبال کنید.

ساختار LCD چگونه است؟

ما روزانه با نمایشگرهای مختلفی سروکار داریم و به نوعی به آنها وابسته شده‌ایم. حتما شما هم نام این نمایشگرها به گوشتان خورده است یا از آنها استفاده می‌کنید اما چقدر با این تکنولوژی آشنایی دارید؟ این به معنی صفحه نمایش کریستال مایع است. این کریستال‌ها به شکل مایع هستند؛ با این تفاوت که آرایش مولکول‌های آن‌ها نسبت به همدیگر متفاوت می‌باشد.

درواقع این کریستال‌های مایع، نه مایع هستند و نه جامد اما دارای ویژگی‌های هر دو بوده و به‌ نوعی انعکاس‌دهنده‌ نور می‌شوند. کریستال مایع برای اولین بار حدود 100 سال و اندی پیش توسط یک گیاه‌شناس اتریشی کشف گردید و در حدود 50 سال بعد از این کشف، اولین ال سی دی در یک کارخانه آمریکایی ساخته شد. در حال حاضر تکنولوژی LCD هرروز کامل‌تر شده و در صنایع مختلف کاربردهای حساس‌تری پیدا کرده است.

این نمایشگرها با قرار گرفتن ماده‌ای رسانا و شفاف روی یک سطح صاف شیشه‌ای ساخته می‌شوند که یک ‌لایه ارگانیک روی آنها را می‌پوشاند. سپس دومین لایه رسانا روی این دو لایه قرار می‌گیرد. به این ترتیب هنگام برقراری جریان الکتریکی در دولایه رسانا، میدان الکتریکی ایجاد شده و لایه‌ ارگانیک در اثر آن نورانی خواهد شد.

همچنین نوری که تصاویررا به صورت سیاه سفید و یا رنگی نشان می‌دهد؛ از خود کریستال مایع منتشر نشده بلکه به کمک یک منبع نور در پس زمینه ایجاد شده است. بنابراین در این تلویزیون و مانیتورها برای دیده شدن تصاویر، وجود یک منبع نور در پشت نمایشگر لازم می‌باشد.

ال سی دی LCD  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

کاربرد LCD چیست؟

ال سی‌دی‌ها علاوه بر کاربردشان در صنایع مختلف، در ساخت وسایل خانگی نیز بسیار استفاده می‌شوند. امروزه این تکنولوژی به وفور در وسایل و کاربردهای زیر قابل مشاهده است:

  • ساعت‌های دیجیتال و ساعت‌های هوشمند
  • تلویزیون‌های LCD پیکسل بالا و کیفیت عالی
  • مانیتورها و نمایشگرهای کامپیوتر
  • موبایل‌ها و دستگاه‌های بازی
  • دوربین‌های دیجیتال
  • کامپیوترهای بین‌راهی و پنل‌های هواپیماها
  • تجهیزات پزشکی و امنیتی

انواع LCD:

ال سی دی ها را می‌توان در سه دسته بندی کلی گرافیکی، کاراکتری و TFT قرار داد که در ادامه به توضیح هر کدام می‌پردازیم:

1.     گرافیکی:

این نوع از LCD ها که جزو شناخته شده‌ترین و پرکاربردترین ال سی‌دی‌ها به شمار می‌روند؛ از توانایی نمایش اعداد، حروف و تصاویر با بهترین کیفیت برخوردار هستند. امروزه ال  سی دی گرافیکی در ابعاد مختلفی تولید شده و به خاطر داشتن تعداد پیکسل بیشتر نسبت به دیگر ال سی‌دی‌ها برای نمایش عکس‌ها و متن‌های دلخواه به وفور استفاده می‌شود.

2.     کاراکتری:

از مدل کاراکتری بیشتر به ‌منظور ارتباطات سطح کوچک استفاده می‌شود. به طور مثال در دستگاه‌هایی مانند ماشین‌حساب‌ها که با باطری کار می‌کنند، از مدل کاراکتری استفاده شده است؛ زیرا این نوع LCD را می‌توان با مصرف پایین انرژی باتری، راه‌اندازی کرد. علاوه بر این برای ساخت نمایشگر دستگاه‌هایی نظیر رطوبت‌سنج و یا دماسنج نیز از نوع ال سی دی کاراکتری استفاده می‌شود.

به طور کلی این نمایشگری است که دارای ابعاد کوچکی بوده و متن‌ها را که معمولا تا 32 کاراکتر هستند به بهترین شکل ممکن بر روی صفحه نمایش به تصویر می‌کشد.

3.     ال سی دی TFT:

در ساختار TFT یا Thin-Film Transistor  به منظور هدایت هر پیکسل از یک ترانزیستور جداگانه استفاده می‌شود که منجر به زمان پاسخ دهی سریع تر شده است. همچنین صفحه نمایش TFT واضح و شفاف‌تر از مدل های معمولی شده؛ بصورتیکه شما شاهد حرکت‌های روان‌تر و رفرش سریع‌تر صفحه هستید. البته همین کیفیت برتر قیمت این مدل ها را افزایش داده است.

 ویژگی‌های دیگر TFT LCD مانند وزن سبک، ضخامت کم و مصرف پایین آنها باعث شده تا در تولید موبایل، لب تاپ و تلویزیون‌های دیواری کاربرد زیادی داشته باشند.

ال سی دیLCD  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

مزایای LCD چیست؟

ال سی‌دی‌ها باوجود مصرف برق کمتر همچنان دقت و کیفیت تصویری بسیار خوبی دارند. همچنین به دلیل این‌که سرعت واکنش آن‌ها بالاست تصاویر متحرک را باکیفیت بسیار عالی نمایش می‌دهند. از دیگر مزایای ال سی دی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بسیار سبک و فشرده
  • صفحه نمایش با وضوح بالا
  • نسبت کنتراست بالا
  • نداشتن پرش
  • امکان نمایش اطلاعات بدون نیاز تبدیل به آنالوگ
  • امکان ساخت در همه‌ ابعاد
  • بسیار نازک تر از CRT
  • امکان اتصال به خروجی کامپیوترها با یک کابل مناسب

 

ال سی دیLCD  چیست؟ چه مزیت ھا و معایبی دارد؟

معایب ال سی دی LCD چیست؟

کوتاه بودن عمر نمایشگرهای ال سی‌دی‌ها منجر شده تا علی‌رغم مزایای زیادی که دارند؛ جایگزین‌هایی برای آنها در نظر گرفته شود. حتی با وجود عایق‌بندی بسیار محکم، ماده‌های مخصوص که برای ایجاد سه رنگ قرمز، سبز و آبی در آنها به کار می‌رود عمر چندانی نداشته و در مدت‌زمان کوتاهی فاسد می‌شود.

از دیگر ایرادات آنها می‎توان به زوایای دید محدود اشاره کرد که رنگ و روشنایی را در زاویه دید مختلف، متفاوت نشان می‌دهد و به دلیل زمان زیاد پاسخ، هنگام نمایش تصاویر متحرک، دچار لک بر روی صفحه نمایش می‌شود. پیچیدگی ساخت، عدم امکان تعویض راحت منبع نور پشت زمینه، عملکرد ضعیف در سطوح روشنایی بالاتر و عمق ثابت از دیگر معایب LCDها می‌باشد.

درنهایت همان‌طور که با ورود ال سی دی فن‌آوری‌های قدیمی کنار رفت؛ تولد نسل OLED ها نیز باعث کم‌رنگ شدن نقش آن در دنیای دیجیتال شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ال سی دی ها با گلد سام سرویس تماس بگیرید. برخی از انواع برندهای تلویزیون که توسط کارشناسان ما تعمیر می شود عبارتند از :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *